Παιδικος Σταθμος, Πορτογαλία – Casa de Magalhães Nursery School

Παιδικος Σταθμος, Πορτογαλία – Casa de Magalhães Nursery School
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Ο  παιδικός σταθμός Casa de Magalhães βρίσκεται κοντά στο σπίτι Casa de Magalhães για ηλικιωμένους και μοιράζοντας ορισμένες λειτουργίες τους,  όπως η πρόσβαση του κοινού, χώρο στάθμευσης και μερικές υπηρεσίες. Το κτίριο του νηπιαγωγείου προέρχεται από έναν όγκο που αφαιρείται από το σπίτι για τους ηλικιωμένους, το βασικό κτίριο, επιτρέποντας ετσι τη δημιουργία μιας αυλής και την ίδια στιγμή το συνδεσμο με το νέο κτίριο για τα παιδιά. Παρόλο που και τα δύο κτίρια έχουν διαφορετικές γλώσσες, μοιράζονται το ίδιο DNA, το ίδιο “δέρμα», το οποίο έχει ως αποτέλεσμα κάποιες κοινές αρχές όπως ιδιωτικότητα, ασφάλεια, οικειότητα και άνεση. Η αρχική ογκομετρία του συνόλου μας φέρνει στην κυκλική διαδικασία της ίδιας της ζωής, σαν μια μεταφορά της διαδικασίας της γήρανσης: από την μικρη ηλικια στην μεγαλη, από τα απλα στο πολύπλοκα…

 

 

Πηγη: www.archello.com

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+