Ανακαινιση σε παιδικο σταθμο στο Παρισι: υψηλοι περιβαλλοντικοι στοχοι

Ανακαινιση σε παιδικο σταθμο στο Παρισι: υψηλοι περιβαλλοντικοι στοχοι
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Παιδικος Σταθμος Eva Samuel Architec, Dalle des Olympiades, Paris

Ο ανακατασκευασμένος παιδικος σταθμος, ξεχωρίζει σαν ένα λαμπερό παιχνίδι ανάμεσα στους γειτονικούς πύργους και μπλοκ. Αποτελεί μέρος της επαναξιολόγησης ενός πυκνού, λειτουργικού και μικτού πολεοδομικού σχεδίου που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 και του ’70. Σε αυτή την πολύ ζωντανή περιοχή, η πόλη του Παρισιού υλοποιεί ένα έργο που περιλαμβάνει ενοποιήσεις ακινήτων και επανασχεδιασμό εξωτερικών χώρων.

Ο σχεδιασμος του κτιρίου ανταποκρίνεται σε διάφορους περιβαλλοντικούς στόχους: οπτική προστασία, αυξημένο φυσικό φως για την αντιμετώπιση των γύρω ηλιακών οθονών, χωρίς θερμικές γέφυρες, φυσικό αερισμό και διπλή ροή το χειμώνα. Αυτό το σχολείο είναι το πρώτο που συμμορφώνεται με το σχέδιο του Παρισιού για το κλίμα. Το αποτέλεσμα είναι μια παχιά πρόσοψη με ποικίλα ανάγλυφα  και κοίλα παράθυρα,  τα οποία χρησιμοποιούνται οριζόντια στην οροφή ως φεγγίτες αλλα και για να στεγάζονται τα μηχανήματα επεξεργασίας αέρα και οι καμινάδες εξαερισμού.

Πηγη αρθρου & φωτογραφιων: https://www.archdaily.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+